Speltkoeken
Speltkoeken
Recept
1.700 g | speltmeel * | |
2.000 g | Panovite Spelt ** | |
3.000 g | boter | |
2.500 g | bruine basterdsuiker | |
500 g | Romella *** | |
400 g | water | |
50 g | dubbelkoolzure soda | |
15 g | cardamon |
* speltmeel kan vervangen worden door volkorentarwemeel
** Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
*** of Beurrine
Decoratie
450 g | Decor Speltvlokken (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag met iets water plastisch draaien.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Uitsteken met een ronde steker (45 gram) van 7 cm doorsnede.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met Decor Speltvlokken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Uitkomst 225 stuks
Indien speltmeel vervangen wordt door volkorentarwemeel mag de naam Speltkoeken niet gebruikt worden.