Recepten Recepten

Speltkoeken

Recept

1.700 g   speltmeel *
2.000 g   Panovite Spelt **
3.000 g   boter
2.500 g   bruine basterdsuiker
500 g   Romella ***
400 g   water
50 g   dubbelkoolzure soda
15 g   cardamon

* speltmeel kan vervangen worden door volkorentarwemeel
** Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
*** of Beurrine

Decoratie

450 g   Decor Speltvlokken (2 g per stuk)
Speltkoeken

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Het deeg koelen en de volgende dag met iets water plastisch draaien.

Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Uitsteken met een ronde steker (45 gram) van 7 cm doorsnede.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met Decor Speltvlokken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd ca. 35 minuten.

Uitkomst 225 stuks

Indien speltmeel vervangen wordt door volkorentarwemeel mag de naam Speltkoeken niet gebruikt worden.