Speltbrood Licht
Speltbrood Licht
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Spelt Licht * | |
250 g | 2.5 % | gist | |
4.800 g | 48 % | water |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Decoratie
100 g | Decor Speltvlokken | ||
100 g | Zonnebloempitten | ||
100 g | Decor Maisgries | ||
100 g | lijnzaad |
Werkwijze
Voor een goede vochtopname het deeg wat langer in de eerste versnelling kneden.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Let op! doordat het deeg geen tarwegluten bevat is het sneller afgekneed.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 420 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met een mengsel van de decoratie.
Narijs 80 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 36 stuks