Recepten Recepten

Speltbrood Licht

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht *
250 g 2.5 % gist
4.800 g 48 % water

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Decoratie

100 g   Decor Speltvlokken
100 g   Zonnebloempitten
100 g   Decor Maisgries
100 g   lijnzaad
Speltbrood Licht

Werkwijze

Voor een goede vochtopname het deeg wat langer in de eerste versnelling kneden.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Let op! doordat het deeg geen tarwegluten bevat is het sneller afgekneed.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 420 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met een mengsel van de decoratie.
Narijs 80 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 36 stuks