Speltbrood
Speltbrood
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Spelt * | |
100 g | 1 % | gist | |
6.700 g | 67 % | water |
* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
Werkwijze
Meng de ingrediënten van het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 57% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 465 gram.
Puntrijs (los oppunten) 30 minuten.
Opmaken en tussen kleedjes laten rijzen of in de met roggebloem bestoven mandjes leggen.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Uitkomst 40 stuks