Speltboule Licht
Speltboule Licht
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Spelt Licht * | |
800 g | 8 % | gist | |
50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
4.500 g | 45 % | water | |
500 g | 5 % | Mekufa | |
100 g | 1 % | Zedomals Crème |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Vulling
6.000 g | 60 % | Vruchtenmelange | |
6.000 g | 60 % | Muesli Melange | |
3.000 g | 30 % | cranberries | |
3.000 g | 30 % | krenten |
Decoratie
2.820 g | havervlokken (10 g per stuk) |
Werkwijze
De Muesli Melange en cranberries ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange en cranberries.De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 - en maximaal 24 uur van te voren.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 120 gram
Bolrijs 10 minuten.
Opbollen en decoreren met havervlokken of Zonnebloempitten.
Narijs ca. 60 minuten in de speciale flexipan matten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 25 minuten.
Uitkomst 282 stuks