Spelt Oliebollen (doseermachine)
Spelt Oliebollen (doseermachine)
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Spelt Licht * | |
800 g | 8 % | gist | |
7.500 g | 75 % | water | |
500 g | 5 % | ei | |
500 g | 5 % | boter | |
300 g | 3 % | suiker |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Vulling
4.000 g | 40 % | rozijnen | |
1.000 g | 10 % | krenten |
Decoratie
2.000 g | suiker | ||
10 g | vanille | ||
10 g | cardamon | ||
10 g | kaneel |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een beslag maken.Door de langzame vochtopname ca. 40% langer draaien dan gebruikelijk.
In de planeetmenger 6 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling en 1 minuut in de 3e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met doseren en bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.
Na het bakken direct door de met kruiden gemengde suiker rollen.
Uitkomst 307 oliebollen van 80 gram
Voor schepoliebollen 6% minder water gebruiken en voor het bakken doorslaan.