Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)
Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)
Recept
10.000 g | 100 % | Spelt Haver 100 MZ * | |
800 g | 8 % | gist | |
7.800 g | 78 % | water | |
500 g | 5 % | ei | |
500 g | 5 % | boter | |
300 g | 3 % | suiker |
* Spelt Haver 100 MZ bevat zout!
Vulling
4.000 g | 40 % | rozijnen | |
1.000 g | 10 % | krenten |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een beslag maken.In de planeetmenger 1 minuut in de eerste, 4 minuten in de 2e versnelling
en 2 minuten in de 3e versnelling draaien met de vlindergard.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met doseren en bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 311 oliebollen van 80 gram
Voor schepoliebollen 6% minder water gebruiken en voor het bakken doorslaan.