Recepten Recepten

Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)

Recept

10.000 g 100 % Spelt Haver 100 MZ *
800 g 8 % gist
7.800 g 78 % water
500 g 5 % ei
500 g 5 % boter
300 g 3 % suiker

* Spelt Haver 100 MZ bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % rozijnen
1.000 g 10 % krenten
Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 1 minuut in de eerste, 4 minuten in de 2e versnelling
en 2 minuten in de 3e versnelling draaien met de vlindergard.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met doseren en bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 311 oliebollen van 80 gram

Voor schepoliebollen 6% minder water gebruiken en voor het bakken doorslaan.