Spelt Crackers
Spelt Crackers
Recept
1.000 g | 100 % | Panovite Spelt * | |
60 g | 6 % | gist | |
400 g | 40 % | water | |
50 g | 5 % | ei | |
100 g | 10 % | boter | |
50 g | 5 % | Exakt Ambacht |
* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
Decoratie
195 g | Decor Speltvlokken (3 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Opmaken als voor brood, aanpassen aan de bakplaat (ca. 1800 gram per plaat).
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2.5 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
E.v.t. natmaken en bestrooien met Decor Sesamzaad, Decor Classic Mix of Decor Speltvlokken.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 190°C. aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.
Uitkomst 65 stuks