Spekknoopjes
Spekknoopjes
Recept 1
120 g | Bianca | |
120 g | water * |
* 90°C
Recept 2
280 g | castorsuiker | |
40 g | glucosestroop | |
90 g | water |
Recept 3
600 g | Zeesan Neutraal * | |
200 g | water ** |
* alle soorten Zeesan te gebruiken.
** 90 °C
Werkwijze
Bianca en water van 90°C opkloppen, 5 minuten in de 2e versnelling tot een stevige massa.De castorsuiker, glucosestroop en water koken tot 96°R of 120°C en langzaam door het schuim draaien.
Zeesan Neutraal oplossen in het water en aan het nog lauwe schuim toevoegen.
Als het schuim stevig genoeg is in banen spuiten in platen met luchtig oud zetmeel en overpoederen met oud zetmeel.
2 uur laten opstijven alvorens de banen te draaien. Nog 1 uur laten aandrogen en op gewenste grootte knippen.
Knoopjes van vormen.
Hoe dikker de banen, hoe langer ze moeten aandrogen.