Speculaastaartje met Genova Orange
Speculaastaartje met Genova Orange
Recept
2.000 g | Kanomix | |
650 g | boter | |
200 g | bruine basterdsuiker | |
100 g | water | |
50 g | Speculaas Orenta | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
2.300 g | Perla Amandelpan |
Recept 2
5.000 g | Genova Orange | |
2.000 g | water | |
100 g | Speculaas Orenta |
Afwerking
350 g | Calif. Amandel Schaafsel | |
700 g | kristalsuiker | |
90 g | Citroenrasp | |
25 g | eiwit |
Werkwijze
Van de Kanomix, boter, bruine basterdsuiker, water, 50 gram Speculaas Orenta en zout een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag met een weinig water soepel draaien.
Uitrollen op stand 2 van de uitrolmachine, hieruit plakken steken van 20 cm.
Fonceer een taartpan van 18 cm, met deze plakken en spuit hierop een spiraal van 100 gram Perla Amandelpan.
Genova Orange, water en Speculaas Orenta mengen gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder.
De taartpan afvullen met 300 gram beslag.
Afwerking, victoriabeslag aanmaken en 50 gram over het beslag strooien.
Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 40 minuten met de schuif dicht.
Uitkomst 23 speculaastaartjes.