Recepten Recepten

Speculaastaartje met Genova Orange

Recept

2.000 g   Kanomix
650 g   boter
200 g   bruine basterdsuiker
100 g   water
50 g   Speculaas Orenta
10 g   bakkerszout

Vulling

2.300 g   Perla Amandelpan

Recept 2

5.000 g   Genova Orange
2.000 g   water
100 g   Speculaas Orenta

Afwerking

350 g   Calif. Amandel Schaafsel
700 g   kristalsuiker
90 g   Citroenrasp
25 g   eiwit
Speculaastaartje met Genova Orange

Werkwijze

Van de Kanomix, boter, bruine basterdsuiker, water, 50 gram Speculaas Orenta en zout een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag met een weinig water soepel draaien.
Uitrollen op stand 2 van de uitrolmachine, hieruit plakken steken van 20 cm.
Fonceer een taartpan van 18 cm, met deze plakken en spuit hierop een spiraal van 100 gram Perla Amandelpan.

Genova Orange, water en Speculaas Orenta mengen gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder.
De taartpan afvullen met 300 gram beslag.

Afwerking, victoriabeslag aanmaken en 50 gram over het beslag strooien.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 40 minuten met de schuif dicht.

Uitkomst 23 speculaastaartjes.