Speculaasplaatcake met Genova Orange
Speculaasplaatcake met Genova Orange
Gronddeeg
600 g | Speculaasdeeg voor gevuld speculaas |
Vulling
1.800 g | Perla Amandelpan |
Recept
3.000 g | Genova Orange | |
1.200 g | water | |
75 g | Speculaas Orenta |
Decoratie
300 g | suiker | |
300 g | amandelstaafjes | |
40 g | Citroenrasp | |
20 g | eiwit |
Werkwijze
Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en hierop een plak speculaasdeeg van 1,5 mm dik leggen (licht prikken).Hierop van Perla Amandelpan met een glade spuit 8 banen spuiten.
De Genova Orange en de Speculaas Orenta met het water gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder mengen tot een glad beslag.
Het beslag over het speculaasdeeg en de Perla Amandelpan verdelen.
Maak van de Amandelstaafjes, suiker, Citroenrasp en eiwit een victoriabeslag en strooi dat over het beslag.
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ca. 40 minuten.
Ratatieoven 160°C.
Na het bakken en afkoelen licht overstuiven met een mengsel van Speculaas Orenta en Mont Blanc.
Op de gewenste grootte snijden.