Speculaasbroodje
Speculaasbroodje
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
800 g | 8 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
5.800 g | 58 % | water | |
2.000 g | 20 % | Exakt Goud | |
200 g | 2 % | Speculaas Orenta | |
100 g | 1 % | anijszaad |
Vulling
1.600 g | 16 % | suikernibs P4 | |
3.500 g | 35 % | kruidnoten |
Decoratie
1.600 g | amandelstaafjes | ||
110 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
2700 gram deeg eraf halen.
De vulling doorwerken in het resterende deeg.
Afwegen 400 gram met vulling en 50 gram zonder vulling.
Bolrijs 10 minuten.
Bolletje van 50 gram uitrollen tot 1.8 mm.
Bol 400 gram invouwen.
Uitrollen tot een dikte van 10 mm.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs 60 minuten.
Ruitfiguur insnijden en decoreren met Amandelstaafjes.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het afkoelen bestrooien met Mont Blanc
Uitkomst 53 stuks.