Speculaas Tompouce
Speculaas Tompouce
-
4 st | tompouce plakken 46 x 11 cm | |
100 g | Scaldis Wit |
Vulling
175 g | Zeesan Neutraal | |
200 g | water | |
850 g | slagroom | |
75 g | Perla Amandelpan | |
15 g | Speculaas Orenta |
Afwerking
100 g | Fruitful Apricot Jam | |
200 g | Gletscher Fondant | |
1 g | Araba Mocca | |
2 g | Speculaas Orenta |
Decoratie
200 g | Speculaaskoekjes |
Werkwijze
De tompouce plakken instrijken met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.Meng de Zeesan Neutraal, Speculaas Orenta met kokend water tot een gladde massa vervolgens de Amandelpan doormengen.
De massa voldoende laten afkoelen.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
De Speculaasbavaroise op een tompouceplak spuiten, de andere plak hier op.
Voor een stevigere bavaroise eerst laten geleren.
De bovenzijde abrikoteren en glaceren met Speculaas Fondant.
Decoreren met een speculaaskoekje.
Na het aandrogen snijden in stukken van 4,5 cm breed.
Uitkomst 20 stuks.