Speculaas Notenslofje
Speculaas Notenslofje
Recept
1.000 g | 50 % | Fiesta Panomix Mais * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
40 g | 2 % | gist | |
1.080 g | 54 % | water | |
400 g | 20 % | Maestro Boterstol | |
60 g | 3 % | Speculaas Orenta |
* Fiesta Panomix Mais bevat zout!
Vulling 1
500 g | 25 % | Muesli Melange | |
500 g | 25 % | rozijnen |
Vulling 2
325 g | Renetta Appelspijs |
Decoratie
325 g | Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel (5 g per stuk) |
Werkwijze
Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1750 gram.
Vormen als voor brood.
Rijstijd 20 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en 20 cm breed.
Op de binnenste 10 cm de vulling aanbrengen.
Spuit hierop een paar banen Renetta Appelspijs, dichtvouwen en iets aandrukken.
Omdraaien en inprikken.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met victoriabeslag.
Banen op de bakplaat leggen en stukken steken van 4 cm breed (ca. 85 gram).
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 11 minuten.
Uitkomst 65 stuks