Speculaas Herfstpoffen
Speculaas Herfstpoffen
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
1.000 g | 10 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
4.300 g | 43 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol | |
250 g | 2.5 % | Speculaas Orenta * | |
2.500 g | 25 % | weekwater |
* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)
Vulling 1
8.000 g | 80 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten |
Vulling 2
1.750 g | boter | ||
1.750 g | bruine basterdsuiker | ||
1.750 g | Maestro Amandelspijs |
Decoratie
2.080 g | Victoriabeslag Speculaas (8 g per stuk) |
Werkwijze
Alle grondstoffen van vulling 2 mengen.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs ca. 5 minuten.
Verdelen en opbollen en laten rusten.
Bolletjes uitrollen tot een dikte van 4.5 mm.
De onderplak iets bevochtigen en een dopje (20 gram) aangemaakte vulling opspuiten.
Afdekken met een bovenplak, zorg ervoor dat de vulling niet zichtbaar is aan de buitenkant.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met het Victoriabeslag.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.
Uitkomst 260 stuks