Speculaas Herfstbolletjes
Speculaas Herfstbolletjes
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
1.000 g | 10 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
4.300 g | 43 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol | |
250 g | 2.5 % | Speculaas Orenta * | |
2.500 g | 25 % | weekwater |
* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)
Vulling
2.000 g | 20 % | bitterkoekjes | |
8.000 g | 80 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten |
Decoratie
3.800 g | Victoriabeslag Speculaas (8 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs ca. 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met het Victoriabeslag.
Narijs 90 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.
Uitkomst 475 stuks