SpecuCarrot Plaatcake
SpecuCarrot Plaatcake
Bodem
600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Recept
1.600 g | Fantasy Speculaas Cake | |
385 g | water | |
240 g | ei | |
720 g | Muffinolie * | |
3 g | gemalen kruidnagel |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
640 g | winterwortel * | |
190 g | walnootstukjes | |
160 g | krenten |
* geraspt
Decoratie
20 g | winterwortel | |
160 g | Kruimeldeeg met Kanomix en Minuta VV | |
40 g | bruine basterdsuiker |
Creme
120 g | boter | |
150 g | Dip Neutraal | |
100 g | Gletscher Fondant | |
330 g | roomkaas |
Werkwijze
Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,5 mm dik(licht prikken, eventueel voorbakken).
Meng de ingrediënten 5 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard.
Op het laatst de vulling toevoegen en goed door het beslag mengen.
Verdeel het cakebeslag over de hardewenerplak.
Decoreer met wortelrasp, kruimeldeeg en bruine basterdsuiker.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 50 minuten.
Na het afkoelen snijden in stukken van 9 x 18 cm.
Klop de Dip Neutraal, boter en Gletscher Fondant luchtig met de vlinder, voeg de roomkaas toe.
Draai het geheel luchtig in de tweede versnelling. Gebruik eventueel een garde om de massa stijf te kloppen.
Spuit met de roomkaascréme een kerstboom op de stukken plaatcake en decoreer naar wens zie ook de foto.
Uitkomst 12 stuks