SpecuCake Tompouce
SpecuCake Tompouce
Bodem
4 st | tompouce plakken 46 x 11 cm |
-
100 g | Scaldis Wit |
Vulling 1
450 g | Maestro Creme Vanille | |
1.100 g | water | |
150 g | boter | |
10 g | Araba Mocca | |
5 g | Speculaas Orenta |
Vulling 2
100 g | Fantasy Speculaas Cake | |
50 g | water | |
50 g | Muffinolie * | |
25 g | bruine basterdsuiker |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Afwerking
350 g | Gletscher Fondant | |
10 g | water | |
3 g | Speculaas Orenta | |
1 g | Araba Mocca |
Decoratie
6 g | Arabesque Noir 72 |
Werkwijze
Meng Fantasy Speculaas Cake, water, Muffinolie en bruine basterdsuiker gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.Strijk uit tot een laag van 0,5 cm op silliconen papier.
Wat ook makkelijk gaat is dit beslag keer 6 en verdelen in het Banketframe en verdelen met afstrijker 4,5 cm.
Oventemperatuur
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 12 - 14 minuten.
De plak invriezen na het bakken en bevroren in blokjes snijden.
De tompouce plakken inspuiten met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.
Maestro Crème Vanille, warm water, boter, Araba Mocca en Speculaas Orenta mengen, 3 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, als laatste de gesneden blokjes Speculaas Cake doormengen. Houd 54 blokjes achter voor de decoratie.
Spuit op beide tompouceplakken een laag specucakeroom en dek af met een tweede plak.
Strijk de zijkanten glad.
Verwarm de Gletscher Fondant tot ca. 45°C en slap iets af met water,en meng met Speculaas Orenta en breng op kleur met Araba Mocca en bestrijk hier de bovenste plak mee.
Breng een decoratie aan met streepjes Arabesque Noir en marmer dit.
Na het aandrogen snijden in tompoucen.
Afwerken met drie blokjes Speculaas Cake.
Uitkomst 20 stuks