Soezenbloem Banaan
Soezenbloem Banaan
Recept
1.000 g | Jello Totaal | |
1.500 g | water |
-
1.050 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Vulling
600 g | Fruitful Apricot Jam |
Afwerking
900 g | Dip Banaan |
Vulling 1
1.000 g | Arabesque Blanc 29 | |
375 g | water * | |
250 g | Zeesan Neutraal | |
1.000 g | slagroom |
* 50°C
Decoratie
525 g | Chocoladeschaafsel Wit | |
150 g | Maro 1:3 Rol Groen |
Werkwijze
Jello Totaal met water van 50°C mengen.In de 2e versnelling 8 tot 10 minuten draaien met de vlindergard.
Spuit 75 middelmaat soezen.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.
De eerste 6 minuten met de schuif dicht, als de soes van de plaat los komt dan 19 minuten met de schuif open gaar bakken.
Maak 15 ronde plakken van hardewenerdeeg van 15 cm doorsnede.
De gebakken hardewenerplakken bestrijken met ingekookte Fruitful Apricot Jam.
Plaats 5 soezen op de hardewenerplak en het geheel door de Dip Banaan halen.
Decoreren met een dun streepje chocolade.
Meng de Zeesan Neutraal met het warme water en voeg dan de vloeibare Arabesque Blanc 29 meng tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt in gedeeltes erdoor.
De bovenzijde afsnijden en vullen met de witte chocolademousse en de kapjes terugplaatsen.
Spuit een grote rozet in het midden en decoreren met witte chocoladekrullen.
Afwerken met 5 groene marsepein lenteblaadjes.
Uitkomst 15 stuks