Snij Marsepein Sinas Cointreau
Snij Marsepein Sinas Cointreau
Recept
2.500 g | Maro 1:1,5 Vorm | |
100 g | Gel Triple Sec 50% | |
150 g | orangeadestukjes * |
* Ook erg lekker om dit te vervangen door 40 gram geraspte (gewassen) sinaasappelschil.
Decoratie
575 g | Arabesque Blanc 29 | |
325 g | Rolfondant | |
60 g | water | |
35 g | Muffinolie * | |
2 g | oranje kleurstof |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Werkwijze
Maak een dag van te voren de decoratie (plastische chocolade).Verwarm de Rolfondant in de magnetron tot 50ºC, meng hierdoor het water en de kleurstof.
Smelt de Arabesque en meng deze met de Muffinolie.
Meng beide goed met een garde, eventueel machinaal met de vlinder.
Stort het uit op plastic en dek het af met plastic.
Laat het een nacht opstijven op een koele (ca. 15°C) plaats.
Meng de Maro 1:1,5 Vorm met de Gel Triple Sec en orangeade.
Verdeel in twee stukken, rol ieder stuk tot een pil van 25 cm lengte en 7 cm doorsnede.
De plastische chocolade doorwerken en uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Gebruik poedersuiker tegen het plakken.
Strijk de plak in met suikerwater en rol de snij marsepein in de plastiche chocolade.
Iets laten aandrogen en druk de pil tussen twee platen tot een ovale ro,.
zodat deze mooi stevig staat en niet wegrolt.
Uitkomst 2 stuks