Snij Marsepein Cranberry Kirsch
Snij Marsepein Cranberry Kirsch
Recept
2.500 g | Maro 1:1,5 Vorm | |
100 g | Gel Kirsch 50% | |
300 g | cranberries |
Decoratie
500 g | Arabesque Noir 72 | |
375 g | Rolfondant | |
90 g | water | |
35 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Werkwijze
Maak een dag van te voren de decoratie (plastische chocolade).Verwarm de Rolfondant in de magnetron tot 50ºC, meng hierdoor het water.
Smelt de Arabesque en meng deze met de Muffinolie.
Meng beide goed met een garde, eventueel machinaal met de vlinder.
Stort het uit op plastic en dek het af met plastic.
Laat het een nacht opstijven op een koele (ca. 15°C) plaats.
Meng de Maro 1:1,5 Vorm met de Gel Kirsch, voeg als laatste de cranberries toe.
Verdeel in twee stukken, rol ieder stuk tot een pil van 25 cm lengte en 7 cm doorsnede.
De plastische chocolade doorwerken en uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Gebruik poedersuiker tegen het plakken.
Strijk de plak in met suikerwater en rol de snij marsepein in de plastiche chocolade.
Iets laten aandrogen en druk de pil tussen twee platen tot een ovale rol,
zodat deze mooi stevig staat en niet wegrolt.
Uitkomst 2 stuks