Snij Marsepein Amandel Amaretto
Snij Marsepein Amandel Amaretto
Recept
2.500 g | Maro 1:1,5 Vorm | |
75 g | Gel Amaretto 50% | |
300 g | Halve Amandel 27/30 * |
* Licht bruneren
Decoratie
575 g | Arabesque Lait 34 | |
325 g | Rolfondant | |
75 g | water | |
35 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Werkwijze
Maak een dag van te voren de decoratie (plastische chocolade).Verwarm de Rolfondant in de magnetron tot 50ºC, meng hierdoor het water.
Smelt de Arabesque en meng deze met de Muffinolie.
Meng beide goed met een garde, eventueel machinaal met de vlinder.
Stort het uit op plastic en dek het af met plastic.
Laat het een nacht opstijven op een koele (ca. 15°C) plaats.
Meng de Maro 1:1,5 Vorm met de Gel Amaretto, voeg als laatste de halve amandelen toe.
Niet te lang mengen anders breken er te veel noten.
Verdeel in twee stukken, rol ieder stuk tot een pil van 25 cm lengte en 7 cm doorsnede.
De plastische chocolade doorwerken en uitrollen tot een dikte van 5 mm.
Gebruik poedersuiker tegen het plakken.
Strijk de plak in met suikerwater en rol de snij marsepein in de plastiche chocolade.
Druk de pil tussen twee platen tot een ovale rol,
zodat deze mooi stevig staat en niet wegrolt.
Uitkomst 2 stuks