Sneeuwster
Sneeuwster
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
400 g | 4 % | gist | |
500 g | 5 % | ei | |
4.000 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Doortoeren
3.000 g | 30 % | korstboter/margarine |
Vulling
17.500 g | Gele room met Rap |
Afwerking
700 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich makkelijk laat uitrollen.
Deegtemperatuur 24°C.
korstboter/margarine invouwen.
Twee halve Hollandse toeren (in vieren) of drie halve Franse toeren (in drieën) geven.
Na een korte rust het deeg uitrollen op 6 mm.
Met een steker de sterren uit de deegplak steken (50 gram).
Narijs 45 minuten.
Olietemperatuur 170°C.
Baktijd 6 minuten.
Na het frituren opensnijden en vullen met 50 gram gele room.
Overstuiven met Mont Blanc.
Uitkomst 350 stuks.