Recepten Recepten

Sneeuwbombe

Bodem

200 g   Arabesque Noir 58

Fonceerdeeg

240 g   Hardewenerdeeg met Kanomix *
72 g   Fruitful Apricot Jam

* 7 cm doorsnede en 1.8 mm dik

Recept

175 g   Zeesan Caramel
220 g   water
750 g   slagroom

Vulling

600 g   Fruitful Cranberry HI
168 g   Rolbeslag met Maestro Moscovisch

Afwerking

100 g   Bianca
250 g   water *
200 g   poedersuiker
25 g   Zeesan Neutraal

* kokend

Sneeuwbombe

Werkwijze

Meng de Zeesan Caramel met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vul de Flexipan mat (1268) met ca. 55 gram bavaroise.
Spuit in de bavaroise een dopje van 25 gram Fruitful Cranberry HI en afsluiten met een plakje rolbeslag.

NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Spuit de gebakken hardewenerplakjes af met Arabesque Noir 58.

Bianca, Zeesan Neutraal, poedersuiker en het water in stand 3 standig kloppen.
Doop de bombe's voorzichtig door het schuim en brand deze gelijk af.

Plaats de Bombe's op het hardewenerplakje.

Uikomst 24 stuks