Recepten Recepten

Sinas-Speculaas Empileur

Recept

900 g   Fantasy Speculaas Cake
525 g   water
390 g   ei
405 g   boter

Vulling

1.900 g   Fruitful Orange Cream
340 g   Minuta Speciaal

Rolbeslag

650 g   Rolbeslag met Sachermix *

* Royaal tremperen met suikerwater

Bavaroise

250 g   Zeesan Blood Orange
300 g   water
1.250 g   slagroom

Decoratie

40 g   Mont Blanc
60 g   Kaneel Orenta
250 g   ColdJel Neutraal
Sinas-Speculaas Empileur

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergarde.
Verdeel het beslag in het frame en afstrijken met afstrijker 4 cm, bak de cake in het frame.

Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 165°C.
Baktijd 30 minuten.

Meng de Minuta Speciaal en Fruitful Orange Cream gedurende 3 minuten in de hoogste versnelling met een vlindergard.
Verdeel deze gladde room over de gebakken cake met afstrijker 2 cm.

Leg een plak rolbeslag op de sinaasappelroom en druk deze licht aan.

Meng de Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door.

Verdeel de bavaroise over het rolbeslag en strijk deze glad af.
Invriezen en bevroren lossen. Snijd de gebakjes in de maat 18 x 11 cm.

Decoreren met Mont Blanc en Kaneel Orenta. Strijk de zijkant aan met ColdJel Neutraal.

Uitkomst 1 frame (10 stuks)