Sinas-Speculaas Empileur
Sinas-Speculaas Empileur
Recept
900 g | Fantasy Speculaas Cake | |
525 g | water | |
390 g | ei | |
405 g | boter |
Vulling
1.900 g | Fruitful Orange Cream | |
340 g | Minuta Speciaal |
Rolbeslag
650 g | Rolbeslag met Sachermix * |
* Royaal tremperen met suikerwater
Bavaroise
250 g | Zeesan Blood Orange | |
300 g | water | |
1.250 g | slagroom |
Decoratie
40 g | Mont Blanc | |
60 g | Kaneel Orenta | |
250 g | ColdJel Neutraal |
Werkwijze
Meng alle grondstoffen gedurende 4 minuten in de tweede versnelling met de vlindergarde.Verdeel het beslag in het frame en afstrijken met afstrijker 4 cm, bak de cake in het frame.
Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 165°C.
Baktijd 30 minuten.
Meng de Minuta Speciaal en Fruitful Orange Cream gedurende 3 minuten in de hoogste versnelling met een vlindergard.
Verdeel deze gladde room over de gebakken cake met afstrijker 2 cm.
Leg een plak rolbeslag op de sinaasappelroom en druk deze licht aan.
Meng de Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door.
Verdeel de bavaroise over het rolbeslag en strijk deze glad af.
Invriezen en bevroren lossen. Snijd de gebakjes in de maat 18 x 11 cm.
Decoreren met Mont Blanc en Kaneel Orenta. Strijk de zijkant aan met ColdJel Neutraal.
Uitkomst 1 frame (10 stuks)