Sinaasappel Kwark Empileur
Sinaasappel Kwark Empileur
Bodem
500 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Recept
550 g | Fantasy Orange Cake | |
200 g | water | |
200 g | ei | |
100 g | Muffinolie * | |
50 g | suiker |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
300 g | Fruitful Orange Cream |
Rolbeslag
420 g | Rolbeslag met Maestro Moscovisch |
Trempeer
150 g | Fruitful Orange Cream | |
150 g | water |
Laag 1
500 g | slagroom | |
250 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
500 g | water |
Laag 2
600 g | slagroom | |
120 g | Zeesan Blood Orange | |
150 g | water | |
150 g | Fruitful Orange Cream |
Afwerking
350 g | water | |
350 g | ColdJel Neutraal * | |
250 g | slagroom | |
225 g | Zeesan Curd/Yoghurt |
* of ColdJel Wit, deze geeft een net iets wittere laag.
Decoratie
50 g | ColdJel Neutraal | |
100 g | Fruitful Orange Cream | |
35 g | ColdJel Neutraal |
Werkwijze
Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met hardewenerdeeg, dikte 1,75 mm.Het Banketframe op het deeg zetten.
Meng alle ingrediënten gedurende 5 minuten in de eerste versnelling. Om er zeker van te zijn
dat de sinaasappelstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het aan te bevelen om het eerst
bij te krabben voor het uitscheppen. Spuit het beslag op het deeg en strijk glad met een krabber.
Spuit een raster Fruitful Orange Cream op het beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.
Meng koud water met Zeesan Kwark/ Yoghurt en spatel hierdoor
de half geklopte slagroom. Verdeel over de gebakken en afgekoelde plaat
en strijk af met afstrijker 2,5 cm. Leg het rolbeslag op de kwarkbavaroise
en druk deze aan. Meng de Fruitful Orange Cream
met water en verdeel dit over het rolbeslag met een glaceermes.
Meng water van 40°C met Zeesan Blood Orange, roer de Fruitful Orange Cream erdoor.
Spatel de half geklopte slagroom hierdoor en verdeel dit op het rolbeslag.
Vervolgens glad afstrijken met afstrijker 0,5 cm.
Plaats het geheel in de koelkast.
Verwarm de (ongeklopte) slagroom met water tot ca. 70°C, roer de Zeesan Kwark/ Yoghurt erdoor.
Meng vervolgens de ColdJel Neutraal klontvrij erdoor, lucht inslaan.
Schenk deze massa van ca 35°C over de goed gekoelde bavaroise en vries het in.
Goed koelen en invriezen en bevroren lossen. Snijd de gebakjes in de gewenste maat.
Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.
Verwarm de ColdJel met de Fruitful Orange Cream tot ca 40°C en spuit dopjes op de empileurs.
Spuit tussen de sinaasappeldopjes een paar neutrale ColdJel dopjes.
Uitkomst 1 frame (50 stuks)