Semla met Panomix Vienna
Semla met Panomix Vienna
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
700 g | 7 % | gist | |
4.200 g | 42 % | water | |
50 g | 0.5 % | gemalen cardamon |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
12.500 g | Perla Amandelpan | ||
2.500 g | Gele room met Maestro Creme Vanille |
Vulling 2
14.920 g | gezoete slagroom (40 g per stuk) |
Decoratie
746 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1200 gram.
Direct verdelen en opbollen, de bolletjes iets platdrukken.
Narijs 75 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 8 minuten.
Na het afkoelen doorsnijden.
Meng de Perla Amandelpan met de Gele room.
De onderste helft bestrijken met de aangemaakte Perla Amandelpan.
Vullen met een flinke rozet slagroom en de bovenste helft erop plaatsen.
Decoreren met Mont Blanc.
Uitkomt 373 stuks