Scones met Gember en Gele Room
Scones met Gember en Gele Room
Recept
1.000 g | Panovitesse Scone | |
450 g | water | |
600 g | gemberpoeder (Verstegen) (20 g per stuk) |
Vulling 1
300 g | cranberries |
Strijken
30 g | Ovex Liquide |
Decoratie
90 g | greinsuiker P2 (3 g per stuk) |
Vulling 2
900 g | Gele room met Maestro Creme Vanille (30 g per stuk) |
Werkwijze
Panovitesse Scone en koud water 6 minuten mengen in de 2e versnelling.Direct de vulling doorwerken.
Deeg 5 minuten laten rusten.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 15 mm.
Strijken met Ovex Liquide en overstrooien met de Greinsuiker P2.
Eventueel terugkoelen in de vriezer zodat de deegplak stevig wordt.
Snijden in banen van 3 x 10 cm of 4 x 8 cm.
Op platen met papier zetten.
Na 30 minuten rust bakken.
Oventemperatuur:
Inschietoven 210°C.
Rotatieoven 190°C.
Baktijd ca. 14 minuten.
Na het bakken de scones doorsnijden en vullen met gele room.
Uitkomst 30 stuks