Sachertaart met Sachermix
Sachertaart met Sachermix
Recept
3.000 g | Sachermix | |
1.800 g | ei | |
600 g | water |
Vulling
2.200 g | Fruitful Apricot Jam |
Decoratie
1.600 g | Sweet Glacé Choc Zacht |
Afwerking
165 g | Pajets Chocolade |
Trempeer
660 g | Trempeerlikeur met Gel |
Werkwijze
Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.Soortelijk gewicht 450 - 500 gram/liter.
Vul een taartpan van 24 cm met ca. 490 gram beslag.
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 25 minuten.
Snijd de taart 2x door.
2x vullen met Fruitful Apricot Jam.
Trempeer de tussen- en de bovenplak met Kirsch- of Rhum-trempeer.
Chocoglazuur:
Verwarm de Sweet Glacé Choc Zacht in de magnetron tot 40°C.
Glaceer de sachertaart met de Chocoglazuur en zet de zijkant aan met de Pajets Chocolade.
Garneer het woord SACHER met de Chocoglazuur in het midden van de taart.
Uitkomst 11 stuks.