Sachertaart met Arabesque
Sachertaart met Arabesque
Recept
3.000 g | Sachermix | |
1.800 g | ei | |
600 g | water |
Vulling
2.200 g | Fruitful Apricot Jam |
Decoratie
1.600 g | Glaceer Ganache met Arabesque Noir 72 |
Afwerking
165 g | Pajets Chocolade |
Trempeer
660 g | Trempeerlikeur met Gel |
Werkwijze
Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.Soortelijk gewicht 450 - 500 gram/liter.
Vul een taartpan van 24 cm met ca. 490 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Snijd de taart twee keer door.
Twee keer vullen met Fruitful Apricot Jam.
Trempeer de tussen- en de bovenplak met Kirsch- of Rhum-trempeer.
Verwarm de Glaceer Ganache in de magnetron tot 34°c
Glaceer de sachertaart met de Glaceer Ganache en zet de zijkant aan met de Pajets Chocolade.
Garneer het woord SACHER met de Glaceer Ganache in het midden van de taart.
Uitkomst 11 stuks