Rozenbroodjes met Roggopan 20
Rozenbroodjes met Roggopan 20
Recept
8.000 g | 80 % | tarwebloem | } 100% |
2.000 g | 20 % | Roggopan 20 | } |
400 g | 4 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
5.800 g | 58 % | water |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 20 minuten.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen:
- het plateau van de verdeelopboller licht smeren met Carlo
- iets minder slagen laten bollen dan normaal.
De sluiting van het bolletje drukken in decoratie:
- Decor Maanzaad
- Decor Sesamzaad
- Roggebloem
Met de sluiting aan de onderkant, het bolletje laten rijzen.
Na 3/4 narijs de bolletjes keren en op de plaat zetten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 289 broodjes.
Van dit deeg is ook stokbrood te maken.