Royal Turban
Royal Turban
Voordeeg
500 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
120 g | 12 % | gist | |
350 g | 35 % | water |
Recept
500 g | 50 % | tarwebloem | } |
20 g | 2 % | bakkerszout | |
500 g | 50 % | Vero Vitesse | |
40 g | 4 % | Zedomals Crème | |
100 g | 10 % | Perla Amandelpan | |
200 g | 20 % | water |
Vulling
750 g | 75 % | rozijnen | |
300 g | 30 % | Vruchtenmelange |
Decoratie
120 g | amandelstaafjes |
Afwerking
30 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 uur en maximaal 24 uur laten weken.Voordeeg goed afkneden.
Deegrijs 30 minuten.
Overige grondstoffen toevoegen en een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opbollen en decoreren met amandelstaafjes.
In tulbandvorm leggen.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 32 minuten.
Na het bakken overstrooien met Mont Blanc.
Uitkomst 6 stuks.