Roommonsters
Roommonsters
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
500 g | 5 % | gist | |
170 g | 1.7 % | bakkerszout | |
5.500 g | 55 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Luxe |
Vulling
16.000 g | Gele room met Minuta VV (50 g per stuk) |
Afwerking
3.200 g | Dip (10 g per stuk) |
Decoratie
1.600 g | Arabesque Noir 58 (5 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 280°C.
Baktijd 8 minuten.
De gele room aandraaien.
Broodjes door de gekleurde Dip halen.
Chocolade Buttons als ogen, neus, enz erop plakken of insteken.
Als de dip stevig is het broodje als een roombroodje opensnijden.
De geleroom als tanden of tong spuiten.
Uitkomst 320 stuks