Room Rozijnen Carre
Room Rozijnen Carre
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
500 g | 5 % | gist | |
3.800 g | 38 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
3.000 g | 30 % | Gele room met Minuta VV | |
2.500 g | 25 % | rozijnen |
Afwerking 1
1.000 g | Paletta Spray Neutraal | ||
400 g | gebr. amandelschaafsel | ||
400 g | suikernibs C30/P3 |
Afwerking 2
700 g | Dip Advocaat Smaak | ||
400 g | Scaldis Puur |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een kort en koel gekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1425 gram en vormen als voor brood.
Deegrijs 20 minuten.
Uitrollen op 3 mm en 15 cm breed.
Deegplak bestrijken met gele room.
Bestrooien met rozijnen en oprollen tot een pil van 180 cm.
De pil verdelen in drie lengtes van 60 cm.
In de lengterichting doorsnijden en in elkaar twisten.
Plaats drie twisten op een plaat van 20 x 60 cm.
Narijs ca. 60 minuten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 25 minuten.
Afwerking 1:
Na het bakken, afkoelen en afgeleren.
Decoreren met gebruneerde amandelschaafsel en suikernibs.
Afwerking 2:
Na het bakken, afkoelen en bestrijken met Dip Advocaat.
Overgieten met Scaldis, verwerken op 37°C.
Uitkomst 10 stuks.