Recepten Recepten

Rolbeslag/strijkbeslag met Sachermix

Recept

1.000 g   Sachermix
1.000 g   ei
Rolbeslag/strijkbeslag met Sachermix

Werkwijze

Doe eerst de eieren in het bekken, daarna de Sachermix toevoegen en het geheel in de laagste
versnelling door elkaar mengen. Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd 6-7 minuten, 1-2 minuten nadraaien in een lagere versnelling.
Afhankelijk van het type machine kan ook 4 minuten in een hogere en 4 minuten in een lagere versnelling gedraaid worden.

Gewenst soortelijk gewicht 450-500 gram per liter.

Baktijd
Swiss rollen van 4 mm ca. 6 minuten.

Oventemperatuur
Inschietoven ca. 250°C - wasemschuif gesloten.

Heteluchtoven type Dijko ca. 220°C (wasemschuif gesloten).

Tips
- Maximaal 1 kilo mix per 10 liter bekkeninhoud opkloppen.
- Bij een te korte draaitijd kan het kapsel na het bakken minder stabiel zijn.
- Te lang in een te hoge versnelling draaien geeft een grovere structuur.
- Zorg er voor dat de gebakken plakken direct van de hete plaat worden gehaald.
- Dek de gebakken plakken direct af met schone plastic vellen.
- Maak stapeltjes van 5 plakken en strooi er poedersuiker tussen.