Rolbeslag/strijkbeslag met Sachermix
Rolbeslag/strijkbeslag met Sachermix
Recept
1.000 g | Sachermix | |
1.000 g | ei |
Werkwijze
Doe eerst de eieren in het bekken, daarna de Sachermix toevoegen en het geheel in de laagsteversnelling door elkaar mengen. Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd 6-7 minuten, 1-2 minuten nadraaien in een lagere versnelling.
Afhankelijk van het type machine kan ook 4 minuten in een hogere en 4 minuten in een lagere versnelling gedraaid worden.
Gewenst soortelijk gewicht 450-500 gram per liter.
Baktijd
Swiss rollen van 4 mm ca. 6 minuten.
Oventemperatuur
Inschietoven ca. 250°C - wasemschuif gesloten.
Heteluchtoven type Dijko ca. 220°C (wasemschuif gesloten).
Tips
- Maximaal 1 kilo mix per 10 liter bekkeninhoud opkloppen.
- Bij een te korte draaitijd kan het kapsel na het bakken minder stabiel zijn.
- Te lang in een te hoge versnelling draaien geeft een grovere structuur.
- Zorg er voor dat de gebakken plakken direct van de hete plaat worden gehaald.
- Dek de gebakken plakken direct af met schone plastic vellen.
- Maak stapeltjes van 5 plakken en strooi er poedersuiker tussen.