Rolbeslag/strijkbeslag met Maestro Moscovisch
Rolbeslag/strijkbeslag met Maestro Moscovisch
Recept
1.000 g | Maestro Moscovisch | |
1.000 g | ei |
Werkwijze
Doe eerst de eieren in het bekken, daarna de Maestro Moscovisch toevoegen.Het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd 6-10 minuten in de hoogste versnelling, 2 minuten in de lagere versnelling.
Gewenst soortelijk gewicht 340-360 gram per liter.
Baktijd
Swiss rollen van 4 mm ca. 6 minuten.
Oventemperatuur:
Inschietoven ca. 250°C - ruim stomen wasemschuif open.
Rotatieoven ca. 220°C - ruim stomen wasemschuif open.
Voor Chocoladerolbeslag extra toevoegen.
30 gram cacao
50 gram suiker (fijn)
Tips
- Maximaal 1 kilo mix per 10 liter bekkeninhoud opkloppen.
- Bij een te korte draaitijd kan het kapsel na het bakken minder stabiel zijn.
- Te lang in een te hoge versnelling draaien geeft een grovere structuur.
- Zorg ervoor dat de gebakken plakken direct van de hete plaat worden gehaald.
- Dek de gebakken plakken direct af met schone plastic vellen.
- Maak stapeltjes van 5 plakken en strooi poedersuiker tussen de plakken.