Rode Bietenschnitt
Rode Bietenschnitt
Fonceerdeeg
600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
250 g | Renetta Appelspijs |
Recept
1.500 g | Vero Boerencake Koppig | |
540 g | water |
Vulling
750 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
1.500 g | water | |
1.500 g | slagroom | |
300 g | rode bieten * |
* gekookt in plakjes
Afwerking
400 g | ColdJel Neutraal |
Decoratie
240 g | slagroom | |
32 st | kersen |
Werkwijze
Fonceer twee bakplaten van 60 x 20 cm met hardewenerdeeg.Bestrijken met Renetta Appelspijs.
Vero Boerencake Koppig en water mengen, gedurende 4 minuten in de eerste versnelling.
Verdeel het beslag over de Renetta Appelspijs.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 35 minuten.
Fonceer twee bakplaten van 60 x 20 cm met plastic en leg hierop wat plakjes rode biet.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Voeg de rode bieten plakjes toe en deze grof doormengen.
Vul hiermee de vorm en dek dit af met de gebakken cake.
Plaats het geheel in de koelkast.
Na het koelen het geheel omkeren en een spiegel van ColdJel Neutraal opbrengen.
Snijden in 18 x 8 cm.
Decoreren met een rozet slagroom en twee rode kersen.
Uitkomst 16 stuks