Red Velvet Tulband met Witte Chocolade
Red Velvet Tulband met Witte Chocolade
Recept
3.500 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
1.600 g | ei | |
1.600 g | boter | |
300 g | karnemelk * | |
200 g | suiker |
* Kan worden vervangen door water (geeft een minder lekkere smaak).
Vulling
600 g | Arabesque Blanc 29 |
Decoratie
500 g | slagroom | |
400 g | Rolfondant * | |
1.400 g | Arabesque Blanc 29 |
* Kan worden vervangen door 100 gram blanke stroop en 50 gram boter.
Werkwijze
Meng alle grondstoffen gedurende 8 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
De gehakte Arabesque Blanc doorspatelen.
De gesmeerde tulbandvorm (18x10 cm) vullen met 520 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 45 minuten.
Na afkoelen invriezen.
Breng de slagroom tot het kookpunt, los hierin de Rolfondant op.
Voeg daarna de Arabesque Blanc toe en roer goed door totdat de chocolade oplost.
Roer de ganache tijdens het afkoelen regelmatig door, zodat het een mooie gladde, iets taaie massa wordt.
Verwerk op ca. 30ºC.
Spuit een ring ganache op de bevroren tulbanden zodat die er iets afloopt, eventueel iets trillen.
Decoreer eventueel met iets rood gekleurde Mont Blanc.
Mont Blanc mengen met (vloeibare) rode kleur en tussen de handen goed weg wrijven.
Door de wrijfingswarmte wordt de rode kleur goed opgenomen.
Uitkomst 15 stuks