Red Velvet Tulband gevuld met witte chocoladeroom
Red Velvet Tulband gevuld met witte chocoladeroom
Recept
3.500 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
1.600 g | boter | |
1.600 g | ei | |
300 g | karnemelk * | |
200 g | suiker |
* Kan worden vervangen door water (geeft een minder lekkere smaak).
Vulling
450 g | Cremo B Poeder | |
850 g | water * | |
600 g | Arabesque Blanc 29 |
* 65ºC.
Afwerking
600 g | Dip Neutraal | |
900 g | Arabesque Blanc 29 |
Werkwijze
Los de Arabesque Blanc op in het warme water.Meng met de Cremo B Poeder gedurende 2 minuten in de tweede versnelling met de garde.
Even laten zetten voor verwerking.
Meng alle grondstoffen gedurende 8 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
De gesmeerde tulbandvorm (18x10 cm) vullen met 480 gram beslag.
Spuit de witte chocoladeroom iets in het cake beslag, ca. 125 gram per tulband.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten.
Na afkoelen invriezen.
Smelt de Dip Neutraal en de Arabesque Blanc op 35ºC.
Meng beide en verwerk op ca. 30ºC.
Haal de bevroren tulbanden door deze chocolade coating.
De (overgebleven) coating kan prima worden hergebruikt.
Decoreer eventueel met blokjes Red Velvet Cake en witte chocolade schaafsel.
Uitkomst 15 stuks