Red Velvet Moederdagtaartje
Red Velvet Moederdagtaartje
Recept
2.000 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
1.700 g | ei | |
200 g | water | |
140 g | Veromix |
Vulling 1
1.300 g | Fruitful Raspberry Jam |
Vulling 2
1.500 g | water | |
300 g | Rap * | |
450 g | Zeesan Curd/Yoghurt |
* of een andere gele room poeder.
-
850 g | slagroom |
Afwerking
2.600 g | Dip Neutraal | |
1.100 g | water | |
800 g | Zeesan Curd/Yoghurt |
Decoratie
80 g | Mont Blanc | |
8 g | rode kleurstof |
Werkwijze
Maak de afwerking een dag van tevoren.Meng de Zeesan Curd/ Yoghurt met heet water en laat ca. 10 minuten wellen.
Voeg de Dip Neutraal toe en verwarm het geheel tot ca. 60°C.
Goed mengen en afgedekt koel wegzetten.
Red Velvet kapsel:
Doe de eieren, water en Veromix in het bekken, daarna de Fantasy Red Velvet toevoegen.
Het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger met de garde.
Draaitijd 10 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hoogste versnelling en 4 minuten middelste versnelling.
Gewenst soortelijk gewicht 330 gram per liter.
Schep 200 gram beslag in een taartpan van 20 cm, eerst even spuiten met Carlex Spray.
Oventemperatuur
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.
Snijd de taartjes na afkoeling 1 maal door.
Strijk eerst een laagje Fruitful Raspberry Jam op de bodem.
Vulling 2:
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en Rap met water tot een gladde massa.
Spatel de luchtige slagroom door de Zeesan/Rap massa.
Spuit een laag vulling op de Jam.
Plaats de bovenzijde hierop en druk iets aan, naar wens tremperen.
Strijk de zijkant glad.
Eventueel koelen en invriezen.
Klopt de eerder gemaakte coating/afwerking luchtig en mooi wit met een vlinder.
Maskeer de taartjes grof, eventueel aanzetten met witte chocoladeschaafsel.
Snijd een hart uit een taartkarton.
Meng vloeibare rode kleurstof door de Mont Blanc.
Wrijf de kleurstof met de hand door de Mont Blanc.
Door de wrijvingswarmte wordt de kleur goed opgenomen in de suiker.
Laat dit wel goed drogen voor gebruik.
De gekleurde Mont Blanc is zeker een aantal weken houdbaar.
Leg het taartkarton met het hart eruit gesneden op de taart en bestuif met de rode Mont Blanc.
Uitkomst 20 stuks