Quarknootjes van Oranje met Basis-Quarkteig
Quarknootjes van Oranje met Basis-Quarkteig
Recept
5.000 g | Basis-Quarkteig | |
1.900 g | water | |
250 g | ei | |
250 g | boter |
Vulling
1.000 g | winterwortel | |
150 g | Wigo Compound Sinas | |
300 g | Citroenrasp |
Decoratie
700 g | boter | |
1.000 g | castorsuiker |
Werkwijze
Winterwortel in reepjes snijden.Alle grondstoffen van de vulling mengen en een nacht in de koelkast laten konfijten.
Alle grondstoffen met alles van de gekonfijte vulling in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.
10 minuten rust geven.
Deeg uitrollen op 9 mm en op een diepvriesplaat leggen.
Het deeg stevig laten worden in de vriezer.
Het deeg bestrooien met bloem en met een korstwieltje in repen van 2 cm snijden.
De repen los maken en met een korstmes in blokjes snijden.
Voordat de blokjes op de plaat gaan, deze eerst mengen met Muffinolie.
2700 gram blokjes verdelen op een plaat van 60 x 40 cm met hoge randen, de plaat eerst bekleden met siliconenpapier.
Zorg er voor dat de blokjes niet op elkaar liggen.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd ca.22 minuten.
Direct na het bakken bestrijken met gesmolten boter en af laten koelen.
De kwarknootjes afdekken met een schoon afdekvel.
Na afkoeling met castormelis bestrooien en verpakken.