Prokorn Vezelfit
Prokorn Vezelfit
Recept
6.000 g | 60 % | volkorentarwemeel | } 100% |
4.000 g | 40 % | Prokorn Vezelfit 40 MZ * | } |
220 g | 2.2 % | gist | |
6.600 g | 66 % | water |
* Prokorn Vezelfit 40 MZ bevat zout!
Decoratie
360 g | Decor Boekweitgrutten (20 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Door het hoge vezelgehalte dient het deeg zeer intensief gekneed te worden.
Gemiddeld is de kneedtijd 50% langer dan een volkorenbrooddeeg.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 900 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met Decor Boekweitgrutten.
Narijs 75 minuten.
Voor het bakken eenmaal in de lengterichting insnijden.
Oventemperatuur 260°C
Baktijd minimaal 40 minuten.
Uitkomst 18 stuks
Bij het gebruik van een remrijskast / diepvries dient u afhankelijk van de kwaliteit volkorenmeel,
1% Protea of 1% Nordix Super toe te voegen.