Poffertjes Stroopschnitt
Poffertjes Stroopschnitt
Fonceerdeeg
800 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
200 g | Fruitful Apricot Jam |
Recept
1.000 g | Vero Plaatcake | |
100 g | suiker | |
550 g | water | |
350 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
500 g | water | |
200 g | schenkstroop | |
400 g | Zeesan Tiramisu | |
2.000 g | slagroom | |
500 g | poffertjes |
Trempeer
400 g | strooptrempeer |
Afwerking
140 g | Mont Blanc |
Decoratie
280 g | slagroom | |
28 st | poffertje (2 st per stuk) |
Werkwijze
Twee platen van 60 x 20 cm bekleden met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 2,5 mm dik.Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Het beslag over de Fruitful Apricot Jam verdelen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.
Meng de poffertjes met 200 gram strooptrempeer en ca. 1 uur laten weken.
Meng de Zeesan Tiramisu met het water en de schenkstroop tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Meng de geweekte poffertjes met de bavaroise.
Trempeer de bodem met de overige trempeerstroop en de platen afvullen, niet glad afstrijken zodat er een grof effect ontstaat.
NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Na het koelen en- of vriezen, lossen en de bovenzijde bestrooien met Mont Blanc.
Per plaat in stukken snijden van 8 x 18 cm.
Decoreren met een rozet slagroom en 2 poffertjes.
Uitkomst 14 stuks