Recepten Recepten

Pistachegebak

Fonceerdeeg

800 g   hardewenerdeeg cacao

Recept 1

450 g   Bianca
450 g   water
225 g   suiker
600 g   pistachenoten *
375 g   suiker
225 g   tarwebloem

* fijngemalen

Recept 2

3.025 g   Pâté à bombe
150 g   Wigo Compound Pistache

Decoratie

150 g   pistachenoten *

* gehakt

Pistachegebak

Werkwijze

Bianca, water en 150 gram suiker opkloppen tot een standig schuim.
Draai daarna voorzichtig de fijngemalen pistache, suiker en bloem door.
Sjabloneer drie plakken van 60 x 40 cm, ongeveer 1 cm dikte.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 12 minuten.

Maak de Pâté à bombe aan met de Wigo Compound Pistache.

Maak een stapelaar met het biscuit en de crème.
Koel door en snijd in rechthoeken van 10 x 3 cm.
Druk deze in de gehakte pistache en plaats op het hardewenerplakje.

Uitkomst 80 stuks