Pistachegebak
Pistachegebak
Fonceerdeeg
800 g | hardewenerdeeg cacao |
Recept 1
450 g | Bianca | |
450 g | water | |
225 g | suiker | |
600 g | pistachenoten * | |
375 g | suiker | |
225 g | tarwebloem |
* fijngemalen
Recept 2
3.025 g | Pâté à bombe | |
150 g | Wigo Compound Pistache |
Decoratie
150 g | pistachenoten * |
* gehakt
Werkwijze
Bianca, water en 150 gram suiker opkloppen tot een standig schuim.Draai daarna voorzichtig de fijngemalen pistache, suiker en bloem door.
Sjabloneer drie plakken van 60 x 40 cm, ongeveer 1 cm dikte.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 12 minuten.
Maak de Pâté à bombe aan met de Wigo Compound Pistache.
Maak een stapelaar met het biscuit en de crème.
Koel door en snijd in rechthoeken van 10 x 3 cm.
Druk deze in de gehakte pistache en plaats op het hardewenerplakje.
Uitkomst 80 stuks