Pistache Tulband
Pistache Tulband
Decoratie 1
600 g | gehakte pistachenoten (50 g per stuk) |
Recept
2.400 g | Vero Extra Cake | |
1.200 g | boter | |
1.200 g | ei | |
160 g | Wigo Compound Pistache | |
7 g | bakkerszout |
Afwerking
750 g | Arabesque Blanc 29 |
Decoratie 2
240 g | gehakte pistachenoten |
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard opkloppen.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
De tulbandvorm smeren en bestrooien met de gehakte pistachenoten en vullen met 400 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.
Tempereer de Arabesque Blanc 29 en spuit deze speels over de afgekoelde tulbanden heen.
Bestrooi de tulbanden met gehakte pistachenoten als de chocolade nog zacht is.
Uitkomst 12 stuks