Pistache-rolo
Pistache-rolo
Recept
575 g | Kanomix | |
230 g | boter of margarine | |
115 g | patent tarwebloem | |
60 g | water | |
3 g | bakkerszout |
Vulling
900 g | Maro 1:1,5 Vorm * | |
50 g | Wigo Compound Pistache |
* Voor extra contrast eventueel een druppeltje groene kleurstof toevoegen
Decoratie
50 g | pistachenoten * |
* gehakt
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm, plaats dit op een plateau van 60 x 40 cm, bestrijk de plak met water.
De Maro 1:1,5 Vorm mengen met de Wigo Compound Pistache.
Uitrollen tot een dikte van 2,75 mm en over het hardewenerdeeg leggen en bestrijken met water.
Rol de twee lagen op tot een grote pil en rol deze door de gehakte pistache, koelen voor het snijden.
Snijd dunne plakken van 5 mm en bak deze af.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst: 80 stuks