Pinksterslof met Korent Ambacht
Pinksterslof met Korent Ambacht
Recept
1.000 g | 100 % | tarwebloem | |
80 g | 8 % | gist | |
20 g | 2 % | bakkerszout | |
620 g | 62 % | water | |
200 g | 20 % | Korent Ambacht |
Vulling
1.000 g | 100 % | zuidvruchten |
Vulling 2
1.400 g | Perla Amandelpan | ||
240 g | Renetta Appelspijs | ||
240 g | Gele room met Rap | ||
720 g | abrikozen |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de zuidvruchten door werken.
Deegtemperatuur 24°C.
Het deeg in drieën delen.
Aanpunten en opmaken als voor brood.
Rijstijd 20 minuten.
Uitrollen tot plakken van 20 bij 80 cm.
Per plak in de lengte twee banen amandelpan opspuiten, is 450 gram.
De kanten over de spijs naar binnen vouwen en goed aandrukken.
De plak nu omkeren en op de plaat leggen, in het midden in drukken.
De gele room en Renetta Appelspijs mengen en in het midden een baan appelroom in spuiten, is 160 gram.
Narijs 30 minuten.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.
Na afkoeling per plak 240 gram abrikozen opleggen en abrikoteren.
Daarna op de gewenste grootte snijden.