Recepten Recepten

Panettone Pistache

Fonceerdeeg

200 g   Kruimeldeeg met Minuta VV

Recept

400 g   Fantasy Panettone Cake
100 g   Muffinolie *
100 g   water
100 g   ei

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

250 g   Zeesan Neutraal
310 g   water
125 g   Perla Amandelpan
100 g   Wigo Compound Pistache
1.250 g   slagroom

Recept 3

125 g   Bianca
125 g   water *
210 g   suiker
40 g   Zeesan Neutraal

* 50°C

Afwerking

250 g   Paletta Spray Neutraal

Decoratie

20 g   pistachenoten
20 g   cranberries
Panettone Pistache

Werkwijze

Een plaat van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en hierop het kruimeldeeg verdelen.
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Verdeel het beslag over de plaat en deze gladstrijken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C / Rotatieoven 160°C
Baktijd ca. 40 minuten.

Meng het water met de Zeesan Neutraal, vervolgens de Perla Amandelpan en Wigo Compound Pistache doorwerken.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Snijden in stukken van 7,5 x 20 cm.

Bianca en suiker met het water mengen en in de 2e versnelling met een garde opkloppen tot een standig schuim.
Spuit een rand schuim midden op de bavaroise en schroei deze licht af.
Afgeleren met de Paletta Spray Neutraal en decoreren met cranberries en pistachenoten.

Uitkomst 8 stuks