Paddenstoeltaart
Paddenstoeltaart
Recept
2.500 g | Rolbeslag met Moscalux |
Vulling 1
1.000 g | Zeesan Neutraal | |
1.250 g | water | |
5.000 g | slagroom | |
300 g | Wigo Compound Kers |
Vulling 2
300 g | Fruitful Cherry |
Fonceerdeeg
1.500 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
500 g | Fruitful Raspberry Jam |
Afwerking
1.000 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
1.250 g | Maro 1:2 Rol | |
600 g | Paletta Spray Aardbei |
Werkwijze
Bekleed een bolvorm met rolbeslag, gebruik het afsnijdsel voor de tussenplakjes.Meng de Zeesan Neutraal met Wigo kersen compound en water tot een gladde massa. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vul de bolvorm met een deel van de kersenbavaroise en breng hierop om en om de laagjes rolbeslag aan met een oplopende diameter.
Hiertussen de vulling van Fruitful Cherry aanbrengen.
Zorg dat de laatste laag wordt afgesloten met een laag rolbeslag.
Als laatste een met Fruitful Raspberry Jam ingestreken hardewener plak aanbrengen.
Na verwerking altijd eerst in de koeling en dan in de vriezer plaatsen
om een goede gelering te verkrijgen.
Na het vriezen de taart lossen door de kom in heet water te dompelen.
De bovenkant maskeren met botercreme en bekleden met een laagje Amandel Marsepein 1-2 rol.
Terugplaatsen in de vriezer en daarna afwerken met Paletta Spray Aardbei
(evt. extra bijkleuren met rode kleurstof) en witte marsepein stippen aanbrengen.
Eventueel een rand groene creme punten rond de taart spuiten
Uitkomst 20 stuks.