Paassloffen
Paassloffen
Recept
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
100 g | ei | |
50 g | water | |
80 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Vulling 1
1.500 g | Perla Amandelpan |
Recept 2
600 g | Advocaat 14% |
Vulling 3
750 g | Zeesan Choco | |
950 g | water | |
3.750 g | slagroom | |
550 g | Pajets Chocolade |
Afwerking
600 g | Dip Advocaat Smaak |
Decoratie
180 g | slagroom (15 g per stuk) | |
60 g | Scaldis Puur (5 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Plakken uitsteken met een ring waarin gebakken word.
In het midden Perla Amandelpan spuiten.
Spuit op bv. 250 gram deeg 125 gram Perla Amandelpan.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatie oven 180°C.
Baktijd 25 minuten.
Meng de Zeesan Choco met het water tot een gladde massa.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Als laatste de Pajets Chocolade doormengen.
Op de gebakken afgekoelde slof een baan Advocaat 14% spuiten.
Spuit hierbij royale puntjes van de chocoladevulling.
Vervolgens koelen en vriezen.
De bevroren sloffen door de Dip Advokaat Smaak halen en voorzien van fijne lijntjes chocolade.
Decoreren met een rozet slagroom en een choco decor.
Uitkomst 12 stuks