Paasslof Choco-Advocaat
Paasslof Choco-Advocaat
Recept
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
100 g | ei | |
80 g | Cacao | |
80 g | suiker | |
50 g | water | |
10 g | bakkerszout |
Vulling
750 g | Advocaat 14% | |
500 g | water | |
325 g | Minuta VV |
Bavaroise
1.250 g | slagroom | |
625 g | Advocaat 14% | |
330 g | Zeesan Neutraal | |
250 g | water |
Afwerking
400 g | slagroom | |
75 g | Dip Advocaat Smaak | |
75 g | Arabesque Noir 58 | |
50 g | Advocaat 14% |
Decoratie
30 g | Pajets Chocolade | |
100 g | chocolade schotsen |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen ende volgende dag doorwerken. Uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Plakken uitsteken met een ring waarin gebakken word.
Meng alle ingredienten voor de vulling 3 minuten in lage versnelling.
Spuit per slof ongeveer 130 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatie oven 170°C.
Baktijd 24 minuten.
Meng de Advovaat 14% met het water en de Zeesan Neutraal tot een gladde massa.
Let op dat het water en de Advocaat 14% niet te koud zijn, anders geleert de massa te snel.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit met een ronde spuitmond doppen in verschillende groottes op de slof.
Klop voor de afwerking de slagroom stijf en spuit met een kartel kleine dopjes tussen de doppen bavaroise.
Werk verder af met streepjes Dip Advocaat Smaak en Arabesque 58.
Decoreer met Pajets Chocolade, dopjes Advocaat 14% en goud gespoten chocolade schotsen.
Uitkomst 12 stuks